Veel gestelde vragen

Hier treft u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hoe weet ik zeker dat de inbouw haarden 100% veilig zijn ?

Op onze pagina veiligheid vindt u alles waar onze KIWA Ce gekeurde haarden aan voldoen. Op elke haard zit een officieel KIWA CE certificaat gemonteerd met een controlle nummer. Elk ander z. g. n. papiertje als bewijs heeft geen enkele waarde en is dus een onveilige haard.

Is het moeilijk om een haard zelf in te bouwen in mijn tafel ?

Elke haard wordt reeds compleet gemonteerd geleverd met slang en drukregelaar of een slang met aardgasaansluiting. Slecht een gat in het tafelblad is nodig waar de haard compleet in gehangen kan worden. Alleen de slang aan de gastoevoer koppelen en de haard kan branden.

Komen er nog extra kosten bij de prijs van een complete haard ?

Alleen evt. extra accessoires zoals stammetjes, BBQ rooster , glasombouw of losse windvanger worden gerekend zoals vermeld op een offerte. De verzendkosten zijn gratis.

Waarom zijn de prijzen hoger dan van andere branders op de markt?

Over het algemeen is men is geneigd om te kiezen voor de laagste prijs. Onze prijzen zijn wat hoger en kunnen afschrikken omdat de meeste consumenten denken dat alle haarden die de markt aanbiedt hetzelfde zijn. Niets is minder waar! Bij het zien van de diverse brandende haarden ervaart men direct het grote onderscheid in degelijkheid , kwaliteit , veiligheid en vlammenspel. Kom naar onze showroom bekijk het natuurgetrouwe vlammenspel dat niet van echt te onderscheiden is!

Maak De Vuurtafel alleen inbouwhaarden of ook de tafels ?

De Vuurtafel is van oorsprong Nederlandse fabrikant van terrashaarden en openhaarden. Onze meubelmaker maakt evt. een tafel op maat naar wens voor de klant die compleet een tafel met haard wil.

Kan een inbouw tafelhaard op propaan en op aardgas?

Vooraf moet de keuze gemaakt worden voor een brander op propaanflessengas of aardgas. Het gas systemen en de onderdelen zijn n.l. heel verschillend .

Wat is het verschil tussen aardgas en propaan?

Aardgas heeft een vaste aansluiting vanuit huis of pand; propaan is gas in flessen die bijgevuld kunnen worden.

Kan een propaanbrander omgebouwd worden naar een aardgasbrander?

Indien u al eerder een propaangasbrander bij ons had gekocht en u wilt nu op aardgas gaan branden dan kunnen we deze alsnog ombouwen naar een aardgasbrander.

Wat verbruikt een tafelhaard op aardgas en op propaangas?

Het verbruik kunt u vinden bij de informatie over de haarden.

Hoe zie ik het verschil tussen propaangas en butaangas?

Butaangas zit in de blauwe camping flesjes en is NIET geschikt voor de tafelhaard. Propaangas is WEL geschikt en zit in een groene fles van 5 kg of in een witte/grijze fles van 10 kg. Dit vindt u bij het tabje INFO onder propaan en aardgas.

Mag ik een propaanfles bij het benzinestation vullen met LPG?

Nee, absoluut niet!! Levensgevaarlijk en niet verzekerd. LPG bestaat uit een combinatie van propaan en butaan en vereist gekeurde speciale flessen voor LPG .

Kan een inbouwhaard wel branden op LPG ?

Ja een inbouwhaard op propaangas kan branden op LPG, maar alleen met een fles speciaal bestemd voor het vullen met LPG . Deze zijn te koop op het internet.

Hoe komt het dat een propaanfles soms bevriest ondanks goed weer?

De inhoud van een propaanfles is vloeibaar en wordt omgevormd in gas. Als de haard langdurig op de hoogste stand staat, vraagt deze teveel omvorming tegelijkertijd en gaat de restinhoud van de fles langzaam bevriezen. De haard zal lager gaan branden en gaat uit. De fles is dan niet leeg en de rijp aan de buitenzijde van de fles toont de restinhoud. Na zo’n 20 minuten kan de haard weer aangestoken worden. Dit gebeurt SOMS bij de flessen van 5 kg. Wij adviseren daarom de 10 kg. fles te gebruiken waarbij dit zich zelden voor doet. Dit komt doordat een 10kg fles een diameter van 30 cm heeft en een 5 kg een diameter van 24 cm.

Kan de haard en de tafel in de winter buiten blijven?

De tafelhaard kan in de winter buiten blijven en ook gewoon branden. Onze haarden hebben allemaal een totaal afgesloten deksel en kunnen alle weersomstandigheden doorstaan. Wel altijd direct de deksel plaatsen zodra het regent. Een houten terras tafel in de winter nooit in een verwarmde omgeving opslaan. Een beschermende hoes erover is altijd goed maar niet noodzakelijk.

Worden de randen van de tafelhaarden erg heet?

De randen worden wel warm maar zeker niet heet . U kunt zich er niet aan verbranden en het tafelblad treft geen nadelige gevolgen van de warmte.

Wordt het glas van de glasombouw heet?

Het glas van een glasombouw wordt wel heet omdat het vuur als het ware opgesloten zit tussen het glas. Dit glas is er speciaal voor bestemd en kan de hitte goed aan.

Kan de vuurtafel onder een overkapping of parasol?

Omdat er geen vonken zijn, kan de haard gewoon onder een stevige parasol. of kunststof overkapping Nooit een parasol in- of uitklappen als de haard brandt.

Mag de tafelhaard ook binnen worden gebruikt?

De tafelhaard is ontworpen voor gebruik buiten of gelegenheden waar een constante aan en afvoer van buitenlucht is zoals een terras, een balkon, een open serre of een prieel.

Welke garantie geldt er voor een tafelhaard?

Op fabrieksfouten geldt 100% garantie binnen 2 jaar na factuurdatum. Storingen zijn kosteloos, mits de gebruiksvoorwaarden goed opgevolgd zijn.

Hoe moet de tafelhaard onderhouden worden?

Bij correct gebruik heeft de haard op zich geen onderhoud nodig. De zwart gepoedercoate vlammenbak en deksel kunnen met een vochtig doekje worden schoon gemaakt.. De brander met gaatjes onder de steentjes echter NIET !!!! Een RVS haard mag gereinigd worden met een RVS reiniger of een zacht doekje met Cif. Wel altijd in de richting wrijven van de geslepen gestreepte korrel in het rvs.

Hoe kan ik het beste de tafel onderhouden?

Een hard houten tafel 2 maal per jaar met hardhoutolie bewerken. Een steigerhouten tafel bewerkt met dekkende Cetabever beits T&T eens in de 2 jaar (naar gelang de weersinvloeden )op schuren en een nieuwe laag beits aanbrengen. Kleurnummer staat op de factuur.
Een steigerhouten tafel in with wash 2 maal per jaar beschermen met een transparante olie op terpentine basis.

Wat te doen als er toch regenwater in de haard is gekomen?

Geen dagen wachten!! Zo snel mogelijk de steentjes verwijderen en de haard omdraaien om het water eruit te laten lopen. De haard omgedraaid goed laten drogen anders kunnen onderdelen binnen in de brander gaan verroesten en zal de ontsteking gaan weigeren.