Veiligheid

Vuurtafels zijn alleen veilig met een officieel KIWA CE certificaat!

Als erkend fabrikant in gasproducten waarschuwen wij wat er fout kan gaan.

KIWA_certificaat_VuurtafelWat zijn de gevaren bij een onveilige gashaard?

  • - Brand door oververhitting
  • - Explosie door lekkende slang of montage
  • - Vergiftiging door slechte gasverbranding
  • - Roetvorming door onvolledige verbranding

Waarom een KIWA CE Veiligheidscertificaat en wat houdt het in?
KIWA test en keurt een gasproduct streng op kwaliteit, deugdelijke onderdelen, veilige schone gasverbranding, afvalstoffen, roetvorming , gifstoffen , lekkage, gasblokkering bij oververhitting en houdt controle op vakkundige installatie.

Alle terrashaarden van De Vuurtafel voldoen aan deze wettelijk geregelde Nederlandse veiligheidsvoorschriften en zijn daarmee KIWA CE Pin 0063BQ3153 gecertificeerd.

Het zilverkleurige certificaat hoort als officieel bewijs op elke gashaard bevestigd te zijn. Tevens garantie voor de brandverzekering, zie voorbeeld foto hier onder.

Veiligheid2

Gasregelblok

Veiligheid1

Certificaat op haard

SDC12806

Kiwa CE certificaat

 

 

 

 

 


Bij een veilige gashaard mogen de hieronder staande onderdelen NOOIT ontbreken!

1. Een gashaard moet zijn voorzien van een elektronische Piëzo ontsteking en thermo elektrische beveiliging welke beschermt tegen oververhitting. Deze ontsteekt de waakvlam zonder batterij of aansteker. Deze beveiliging blokkeert de gastoevoer bij de minste onvolkomenheid.

2 .De waakvlam zelf zorgt voor de thermische beveiliging . Bij het uitgaan van de waakvlam sluit het, ten alle tijden, de gastoevoer af en de haard gaat direct uit.

3. Het gasregelblok met 2 knoppen regelt de maximale toegestane gasuitloop zodat er een schone gasverbranding ontstaat met minimale afvalstoffen. Een knop dient om de waakvlam te ontsteken en de andere knop regelt een gelijkmatige ,traploze en veilige vlamhoogte zonder onverwachtse pieken in de vlammen

4. Via de gasdrukregelaar blijft de gasdruk ondanks de diverse vlamhoogtes constant met een werkdruk van 30 mbar.

5. Bij de gastoevoer is heel speciaal een geluidsdemper aangebracht om een hinderlijke geluid of storend geruis van het stromende gas te voorkomen.

6. Op een bijgeleverde KIWA CE certificaat staat de kilowatt belasting , inspuiter in mm
het formaat van de brander, het keuringsjaar en het controle nummer van het certificaat.